T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / DEVELİ - Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ayşe Yahya Fatma Kocatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon
3526216056
Belgegeçer
3526215167
WEB
https://ayfkocaturkkml.meb.k12.tr
Adres
Camii Cedit mah.Cumhuriyet Cad. No 93 38400 Develi /Kayseri
Vizyon
* İş yaşamı ve eğitim arasındaki iletişimi güçlendirmek ve uygulanan çeşitli programlarla * Meslekî eğitimde gelişmiş ülkelerle paralelliği sağlamak. * Evrensel değerlere sahip , mesleğinde uzmanlaşmaya istekli , yaşadığı çevreye ve kendisine saygılı , anadilini en iyi şekilde kullanabilen , ülke ve dünya sorunları ile ilgilenen, araştırmacı , yaratıcı , “Ben” den çok “Biz” kavramına önem veren , mutlu ve sosyal bireyler yetiştiren bir kurum olmak. * Mesleki eğitim alanında önder bir eğitim kurumu olmak. * Mesleki Eğitimin tüm alanında daha çağdaş ve teknolojiye uygun bir yapıya ulaşmak ve Mesleki Eğitimin yanı sıra genel bilgi dersleriyle de çağdaş eğitim seviyesine ulaşmak.
Misyon
*Yaşam boyu eğitim ilkesi doğrultusunda; genç kız ve kadınlarımız öncelikli olmak üzere tüm bireylere bilgi çağı ve iş yaşamının gereklerine uygun olarak çağdaş öğretim yöntemleri ile yaşamsal becerileri kazanmalarına yönelik eğitim-öğretim hizmetleri sunmaktır. * Milli Eğitimin temel amaçlarına uyan, Sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla , Türkiye Cumhuriyeti’ne, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı , ihtiyaçları doğrultusunda her türlü bilgi ve teknolojiyi kullanabilen , kültürünü tanıyan , dilini en güzel şekilde kullanan, işinde uzmanlardan yararlanabilen , pozitif düşünen , çevreyle iletişimde bulunan , özgüven sahibi bireyler yetiştirmek. * Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş dürüst, erdemli, ilkeli yurttaşlık bilincini geliştirebilen nesiller yetiştirmek. * Bir meslekte çalışacak insani tanımlamak için yeterlik seviyesinde meslek standartlarına uygun teknik ara elemanı yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuz 2013-2014 yılı YGS/LYS de sınava giren 75 öğrenciden 43 öğrenci üniversiteli olmuştur. Basarı oranı %57.3 Okulumuz 2014-2015 yılı YGS/LYS de sınava giren 76 öğrenciden 37 öğrenci üniversiteli olmuştur. Basarı oranı %48
Öğretmen :31
Öğrenci :241
Derslik :14
Çok Amaçlı Salon :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :4
BT Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :1155
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
Ders Başlama Saati 08:00 Ders Bitiş Saati 16:20
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Ulaşım
Servis(Taşımalı eğitim ve Şehir içi taşıma)
Servis Bilgisi
Servis(Taşımalı eğitim ve Şehir içi taşıma)
Yerleşim Yeri
Develi ilçe merkezinde yer almakta.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Kayseri il merkezine 45Km uzaklıkta bulunmakta.Develi ilçe merkezinde yer almakta.
Kontenjan Bilgileri
136
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır